Ловля карпа на бойли весною

15 березня 2023
Ловля карпа на бойли весною

Мої 3 правила для ловлі карпа на бойли весною:

1) Обов'язково – дрібні по діаметру!

Чому так? Тому що після зимової сплячки всі коропи будуть дуже обережними, оскільки їх інстинкт самозбереження буде на високому рівні. Це означає, що будь-які об'єкти, які зазвичай не зустрічаються весною (наприклад, більші за розмір равлика), будуть серйозно насторожувати їх. Є один виняток: якщо короп довго не клює або всі на водоймі використовують маленькі бойли, можна спробувати використати великі.

2) Так звані - "поодинокі" насадки.

Тобто, можна використовувати насадки без будь-якого попереднього підгодовування. Просто потрібно вибрати оптимальний варіант, наприклад, спливаючі бойли (Pop-Up) на шарнірному оснащенні "стифф-риг", і використовувати їх оперативно в тих місцях, де риба недавно з'явилася. Це можна зробити шляхом закидання насадки прямо перед рибою.

3) Жовтий колір бойла.

Жовтий – ідеально зливається із ранковим весняним дном, не загострюючи почуття обережності у риби. На думку іхтіологів, вважається одним із самих «натуральних» / «природних» забарвлень.

Але і рожевий і білий – будучи помітнішими кольорами, здатні спровокувати будь-якого коропа (навіть ситого) на найтяжчий короповий гріх. Ім'я якому – «Надмірна цікавість»!

Ловля карпа на бойли весною, зображення 1
Коментарі

Щоб прокоментувати будь-ласка залогіньтесь.

15 березня 2023

Дякую, я буду пробувати Мед (Sweet corn-Honey) 8 мм Carp Drive.

Прогноз кльову у твоєму смартфоні 🐠