Кубок Хмельницької області на Горинь, Ізяслав 20.09.2019

Автор: Андрій Піріжок
Дата: 20.09.2019

Поїздка на кубок Хмельницької області, була в мене під питанням майже до останнього дня... Але все ж таки я тут, р. Горинь поблизу міста Ізяслав.
На місце ми приїхали з Юрою а трошки пізніше прибув і Боря, таким чином на офіційному тренуванні наша команда Aqua Ranger була в повному складі. Якщо чесно, на тренуванні я зловив риби менше своїх хлопців і взагалі не розумів, що треба робити в зонах, щоб показати гарний результат.
В вечері швиденько обговорили тактику на завтрашній день і обмінялись приманками.

1-й тур.
В тур виходив без чіткого розуміння, що робити в зоні, але був налаштований на боротьбу! Перша година туру була нервовою, майже всі з рибою, тільки не я... Не знаю що робити! Суддя в зоні Олег Григорьев, радить пройти певний обряд, який по його словам має принести мені фарт і кльов риби! Діватися не було куди і я зробив як велів Олег! А далі все пішло як по маслу! В другій годині починаю наздоганяти конкурентів а в третій вириваюсь в лідери! Також запам’яталась в цьому турі щука кілограма на півтора, яка благополучно поплила з пірсингом, додавши мені адреналіну і спортсменам, які спостерігали за виважуванням! В данному турі я став першим в зоні, але по переду ще було багато роботи!
2-й тур.
Риба клює жахливо, в першій годині пробігши всю зону, зміг підловитись 3-ма мікро окунями загальною вагою 37 грам. Друга година ще важча. Помітив, що краще риба клює в першій половині зони, їй і приділив більше часу, звідки приніс ще пару окунців. Після другого зважування розумію, щоб вигравати зону, треба ловити бонуса, мікро окунці мене не спасають... На третю годину змінюю 1 грам вольфраму на 3 грама і дюймового твістера на Tsunekichi Worm 2 і в перед! В одному з останніх секторів зони, на доволі агресивній проводці на гачок сідає гарний окунець! Ще трошки половивши таким способом, розумію, що свого бонуса в цьому турі я вже зловив. Буру знову 1 грам, дюймового твістера і біжу в інший кінець зони, де ще доловлюю окунця на останніх секундах туру! Прийшовши на зважування розумію, що перший і в цьому турі! Супер! Але розслаблятись не можна, по переду найважчий і відповідальнішим тур!
3-й тур.

Перед третім туром я був лідером і вже з’явився мандражик, так як не хотілось оступитись за крок до перемоги!
З початку туру займаю сектор де має бути окунь в ногах, з нього і ловлю 2 окуня. Дивно, але сусідні сектори ніхто не займає і з них я ще ловлю по рибі, таким чином після першої години лідирую в зоні! В другій годині окунь з під ніг десь зник, в пошуках його я пробіг всю зону і так і нічого не зловив! Розумію, що треба пробувати діставати окуня з під латаття, яке росте ближче до протилежного берегу. В дію йде знову 3-х грамовий вольфрам і той же Tsunekishi worm. Пройшовши кілька секторів, вдається впіймати одного окунця на 22 грами, так і закінчується друга година. Кілька суперників підловили не погано окуня і розумію що треба наздоганяти будь якою ціною! В третій годині все таки вирішую перевірити на наявність риби в ногах тих кілька секторів, в яких ловив у першій годині.Результат нульовий! Розумію що до кінця години потрібно шукати окуня з протилежного берегу під лататтям або коряжника, який простягається на кілька секторів в початку зони! Вирішую почати з коряжника, мої здогадки підтвердив Владислав Гончарук, який звідти дістав гарного окунця! Перша риба з тих «крепких» місць окунець грам на 20. Потім кілька зачепів і три обрива, але щось підказує тут залишитись! Після кількох закидів, відчув на тому кінці чіткий тюк, підсік і розумію, що ось він, такий потрібний мені маленький бонус! І окунь грамів на 160 благополучно завожу в підсак! Хух! Так краще! За 4 хвилини до кінця туру перебігаю в інший сектор з лататтям і за хвилину до фінішу добираю окунця грам на 20. Фініш! Я 3-й в зоні і це гарантовано робить мене переможцем відкритого кубку Хмельницької області по ловлі хижої риби спінінгом з берегу!


Наша команда Aqua Ranger теж в числі призерів і посіла 3-тє місце!


Хочу подякувати Борис Івасюк і Юрій Лукашов за командну роботу, завдяки вашій допомозі мені вдалось реалізувати все заплановане і перемогти!
Дякую тм Marlin за підтримку наших змагань! Дякую Dnipro Svinets i Perchik за призи кожному учаснику! Дякую магазину- майстерні Kukuruz.cо і найкрутішому Українському виробнику силіконових приманок Fish Up за надані подарунки призерам! Велика подяка компанії IBIS за реально крутяцькі призи! Дякую нашим суддям за неупереджене суддівство! Дякую Владко Васьковський як голові ХОФРС і головному судді змагань за організацію і контроль всього дійства! Також дякую за організацію змагань Юрі Лукашову, який являється керівником спінінгового напрямку і напарником по команді! Також дякую всім учасникам за чесну боротьбу! До нових зустрічей на змаганнях або просто на рибалці 



Прогноз кльову у твоєму смартфоні 🐠